AKSARAY / MERKEZ - Taşpınar Şehit Hasan Ertan İlkokulu

Taşpınar Şehit Hasan Ertan İlkokulu

TAŞPINAR BELDESİ ERENLER MAH. 221 SK. NO 7 MERKEZ / AKSARAY
Vizyon
Milli ve manevi değerlere bağlı değişim ve gelişmelere açık çevreye duyarlı paylaşımcı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Teknoloji ve bilimin ışığında; Okuyan, araştıran, kendini geliştiren, çevreye duyarlı, başarılı bireyler yetiştirmek için toplum yararına yönelik etkili ve verimli eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır.
Başarılar
Avrupa FCL akreditesi, avrupa eTwinning School oluşu, 2 adet avrupa kalite ödülü, 4 adet ulusal kalite ödülü.
09.00-15.00
Ulaşım
Belediye ve şahsi araçlarla ulaşım sağlanmaktadır. Aksaray-Taşpınar kasarabası arasında farklı saatlerde 7 geliş 7 gidiş olmak üzere otobüs servisi bulunmaktadır.
Erenler mah. 221.sok No:7 Taşpınar Kasabası MERKEZ/AKSARAY
Proje Çalışmaları
Okulumuz Taşpınar Şehit Hasan Ertan İlkokulu Aksaray ilinde Merkez ilçeye 27 km uzaklıktaki Taşpınar kasabasında bulunmaktadır. Okulumuzda 7-11 yaş grubu olmak üzere toplam 187 öğrenci eğitim görmektedir (https://taspinarilkokul.meb.k12.tr) . Bir kasaba okulu olmamıza rağmen dinamik ve yeniliklere açık öğrenmeye hevesli öğretmen kadrosuyla ilimizde yeniliklerin öncüsü bir kurum olduğumuzu gururla belirtmek isteriz. Elde ettiğimiz bu başarılar, ödüller ve çalışmalarımız aşağıdadır. Somut bir şekilde AKSARAY’ın • İlk eTwinning Okulu ( Avrupa’nın 2139 okulundan biri ) • İlk eTwinning Avrupa Kalite Ödülü ( 2 adet) • eTwinning Ulusal Kalite ( 4 adet) • İlk ve tek Future Classroom Lab ( Türkiye’nin 7’nci Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı Avrupa akreditesi olan http://fclturkiye.eba.gov.tr/2021/10/06/ulkemizden-iki-fcl-sinifi-daha-akredite-oldu-ve-european-schoolnet-uluslararasi-ogrenme-laboratuvarlari-agina-katildi/ ) • İlk Code week etkinliklerine katılan okulu • The EU Code Week 4 All challenge Mükemmellik Sertifikası • İlk e Safety Label etiketi alan okulu • İlk STEAM School Label etiketi alan okulu • Okulum Temiz TSE Belgesi ( İlk 5’te ) • Beyaz Bayrak projesi kapsamında beyaz Bayrak sahibi okul. • Erasmus + projelerinde her yıl başvuru yapıp 85 puan üzeri alan okulu ( İngilizce öğretmeni olmadığı zamanlarda bile ) • Seçilerek değil şartları taşıyarak alınan Erasmus+ Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Belgesi • İlk ve tek aktif öğrenme yapıp STEM – Novigado eğitim yöntemini kullanan okulu. • EBA destek noktası ( İlk 3’te ) • Öğrencilerimizin dijital okur yazarlığı artması koridarlarında öğrencilerin kullanımına ait bilgisayarları olan okulu. • Bir çok Web2.0 aracının kullanıldığı okulu. • İlk ve tek yatay tırmanma bölümü olan okulu. Beyaz Bayrak Projesi, SODES, e twinning projeleri, ERASMUS+.
ERASMUS +. e Twinning projeleri, FCL Navigado